חלל אירוח עם מטבח בחוץ לגינה הוא תוספת שלא רק משפרת את ערך הבית. היא גם מספקת יותר הזדמנויות להתכנסות עם חברים ואהובים. בסקר שנערך לאחרונה בקרב מעצבי אדריכלות, 68% דיווחו שכללו מטבח חוץ בעיצוביהם. פעם שנחשב למתקנים נחמדים, מקום להתאסף ולבשל בחוץ הפך לעדיפות עבור רבים.
אבל יש יותר ביצירת מטבח חיצוני מאשר רק קניית גריל וסט של ריהוט מרפסת. חומרים חשובים בחלל הזה אפילו יותר ממה שהם עושים בתוך הבית. מכיוון שהם צריכים לעמוד בשמש, בגשם, ברוח ובכל דבר אחר שעלול לבוא בדרכך. הנה כל מה שצריך לקחת בחשבון בתכנון מטבח חוץ. מתאורה ומקומות ישיבה ועד למכשירי חשמל ומשטחים.
מה כדאי לקחת בחשבון בעת עיצוב מטבח לגינה
1. הגנה מפני פגעי מזג האוויר
מטבחי החוץ הטובים ביותר הם אלה שניתן להשתמש בהם כמעט כל השנה. לא רק כאשר מזג האוויר משתף פעולה. הכרח מוחלט – לא משנה האקלים שלך – הוא כיסוי תקורה כמו פרגולה או גגון שירחיק את קרני השמש כמו גם יוסיף שכבת הגנה כשיורד גשם.
משם, שקול תוספות העונות על צרכים ספציפיים. אם רוח היא בעיה, הוסף מסכים או עשה מחסום עם שיחים גבוהים. אם הטמפ' קרירה יותר, בחר בתנורי חימום צמודי קיר או מטריות. מאווררי תקרה יכולים לעשות עבודה כפולה, לספק הקלה נוספת בחום ולהרחיק את היתושים.
2. החומרים הנכונים
חומרים עמידים הם חיוניים עבור מטבח חוץ. אשר יהיה נתון לא רק לבלאי הרגיל של חלל עם עומס רב, אלא גם לשינויי טבע. בחר חומרים שיכולים להתמודד עם תנודות טמפרטורה מבלי להתעוות או להיסדק.
חשוב לבחור משטח מרוכב עשוי מינרלים וחומרי גלם שהוא כמעט בלתי ניתן להריסה. מה שהופך אותו לחומר האידיאלי עבור משטחים וריצוף בחלל חיצוני. הוא יכול לעמוד בטמפרטורות קיצוניות וחשיפה לקרני UV מבלי לדהות. הוא עמיד מאוד בפני שריטות ופגיעה (ניתן לחתוך ישירות על פני השטח). והעיצוב הלא נקבובי מקל על הניקוי והתחזוקה.
זהו גם קו ניטרלי פחמן המשתמש בתהליך ייצור המופעל על ידי 100 אחוז מקורות אנרגיה מתחדשים. וכל המים המשמשים בתהליכי ייצור מטופלים ועושים שימוש חוזר כדי לסלק פסולת. בנוסף, כמה מ-50 הסגנונות שלו, בהשראת פלדה מחומצנת , עשויים עם עד 80 אחוז חומרים ממוחזרים.
3. תאורה מאוזנת
ללא תאורה מתאימה, מטבח חיצוני הופך חסר תועלת כאשר השמש שוקעת. אז תצטרך להוסיף תאורת משימות מעל אזורי ההכנה והבישול.
הימנעו מזרקורים קשים בכל הנוגע להארת החלל כולו. במקום זאת בחרו בתאורת נוף המוטמעת ברצפה או באורות ניתנים לעמעום הניתנים לתלייה על גג פרגולה או סוכך. נרות על השולחן הם תמיד מגע נחמד. אפשרות נוספת: נורות תה המופעלות על ידי שמש הנדלקות אוטומטית עם רדת החשיכה.
4. מכשירי חשמל מתאימים
עם מאות תנורי פיצה מפוארים, מעשנים וגרילים בשוק, קל להיות המום כשזה מגיע לבחירת מכשירי חשמל למטבח החיצוני שלך. אבל שקלו איך אתם מבשלים ומה יהיה הכי שימושי. אם מעולם לא הכנתם פשטידת מרגריטה בפנים, האם אתם באמת מתכוונים להשתמש בתנור פיצה בוער ב3000 ש"ח בחוץ?
מהצד השני, אם אתם תמיד מגישים קוקטייל ייחודי בזמן שאתם מבשלים, פנו מקום למיני מקרר ולמכונת קרח. אם אתה רוצה מקום להרתיח תפו"א ולצלות תריסר המבורגרים בו זמנית, תצטרך כמות מספקת של מבערים.
5. פריסה פונקציונלית
החלל שבו אתה עובד יכתיב את הפריסה של מטבח חיצוני. מטבחים בצורת L עם בר הם נהדרים עבור פטיו גדול יותר שבהם אתה מתכנן לארח לעתים קרובות. אבל הפעלה פשוטה של ארון אחד או שניים עם גריל יכול להיות פונקציונלי באותה מידה בחלל קטן יותר.
תכנן כראוי עבור שירותים כמו גז, חשמל ומים. למטבח טיפוסי יש ארבעה אזורים: חם לבישול, יבש להכנה, רטוב לכיור וקר לקירור וקרח. אבל אם המקום מוגבל, אתה יכול לוותר על שני האחרונים על ידי מיקום שטח הבישול החיצוני שלך בסמיכות למטבח הפנימי שלך כדי לנצל את המקרר והכיור שלו.
6. מקומות ישיבה בשפע
המטרה של מטבח חוץ היא לבדר. אז וודאו שלאורחים שלכם יש איפה לשבת. שולחן אוכל יציב, גדול מספיק כדי להחזיק את ממרח הגריל הטעים שלך.
שקול יצירה מותאמת אישית שתוכננה במיוחד עבור החלל שלך עם חלק עליון. אותן הסיבות שהוא ברמה הגבוהה ביותר עבור דלפקים ורצפות הופכות אותו למעולה עבור שולחן עמוס. והוא מגיע בסגנונות המחקים את המראה של שיש, בטון, עץ וסוגים שונים של אבן.
אם המקום מאפשר, פתחו פינה רגועה יותר עם כמה כורסאות שתוכלו להשתמש בהן לקפה של הבוקר או לקוקטיילים לאחר ארוחת הערב.